PowerMethod-kurssi Paraisilla!

Tulevana keväänä järjestän Paraisilla Somatic Pilates Studiolla Tennbyssä muutaman kerran PT-pienryhmävalmennuksia PowerMethod-konseptilla. PowerMethod on TV:stä tutun FasciaMethodin sisarkonsepti.
Itse olen todellakin innostunut PowerMethodista! Siinä yhdistyvät lähes kaikki hyvän ryhmäliikuntatunnin ominaisuudet.
Tunti alkaa aktivoivalla alkulämmittelyosuudella, jossa kehon liikeratoja avataan tulevaa treeniä varten.
Lämmittelyn jälkeen siirrytään tekniikkaosuuteen. Kaikki tunnin liikkeet mennään huolellisesti läpi, kiinnittäen huomio hyviin suoritustekniikoihin ja skaalaamalla liikkeet jokaisen kuntotasolle sopiviksi.
Suurin piirtein puolet tunnilla tehtävistä liikkeistä ovat suurien lihasryhmien perusliikkeitä, joita jokaisen on hyvä osata tehdä. Esim kyykyt, maastavedot, punnerrukset, soudut, leuanvedot. Kun nämä liikkeet hallitsee, voi niitä tehdä turvallisesti myös kotona, ryhmäliikuntatunneilla tai kuntosalilla.
Loput tunnin liikkeistä ovat syvien tukilihasten aktivointiharjoituksia. Eli juuri niitä harjoituksia, joita esim fysioterapeutit tai valmentajat ohjaavat, mutta jotka jäävät aina tekemättä! Ne ovat kuitenkin niitä tärkeimpiä harjoituksia, ja kun syvät lihakset ovat kunnossa, raskaammat liikkeetkin onnistuvat paremmin.
Tunnin lopussa on palauttava loppuverryttely, jossa hyödynnetään FasciaMethodin lihaskalvoketjuja huoltavaa liikkuvuusharjoittelua. Näiden harjoitteiden avulla kehon liikeradat pysyvät yllä ja treenin jälkeistä lihaskipua tulee vähemmän koska maitohapot lähtevät liikkeelle.
Yksi erittäin hyvä puoli PowerMethod-tunnissa on se, että se toteutetaan pienryhmänä. Kun osallistujia on maksimissaan 10, ohjaajalle jää aikaa jokaisen osallistujan yksilölliseen ohjaamiseen. Näin harjoittelu on sekä turvallista että tehokasta.
Pienryhmässä harjoittelu on myös edullisempi vaihtoehto, jos olet miettinyt esim. personal trainerin tai kuntosaliohjaajan palveluita.
No mikä on PowerMethodin huono puoli? Ehkä se, että siihen ei kuulu tanssi! Hyvä musiikki siihen kuitenkin kuuluu, ja ehkä sitä kautta tanssinkin voisi siihen yhdistää esim lepotaukojen aikana!
Kevään ryhmien aikataulut Paraisilla:
Kolmen kerran kurssi
ma 25.2-11.3 klo 17:30-18:30
ma 27.5-10.6 klo 16:30-17:30 ja 18-19
Kurssille mahtuu max 6 osallistujaa. Yhden tunnin hinta 15€, koko kolmen kerran kurssi yht. 35€.
Voit ilmoittautua mukaan joko sähköpostilla fysioterapeutti.hanna@gmail.com tai nettiajanvarauksen kautta www.nettiaika.fi/fthannapihlajamaa
powermethod

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s