Sohvatreenit

Fysioterapeutti Hannan Sohvatreenit

Miltä kuulostaisi kotitreeniohjelma, joka olisi hauskaa, vaihtelevaa ja helppoa tehdä eikä siihen kuluisi paljon aikaa? Entä jos voisit tehdä sen yksin silloin kun se sinulle parhaiten sopii, mutta saisit silti olla osa kannustavaa yhteisöä? Ja jos vielä voisit luottaa siihen, että se on ammattilaisen suunnittelema, ja jokaiseen harjoitukseen on selkeät ohjeet ja perusteet?

Tätä kaikkea on Sohvatreenit!

Sohvatreenit on matalan kynnyksen etäohjattu treeniryhmä. Se sopii meille kaikille tavallisille liikkujille, sekä kunnonkohotuksesta haaveilevalle sohvaperunalle että jo aktiivisemmin treenanneelle.

Sohvatreeneissä treenataan rennosti eikä ryppyotsaisesti. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Nimensä mukaisesti Sohvatreeneissä kodin lempihuonekalu muuttuu nyt treenivälineeksi! Muita treenivälineitä et välttämättä tarvitse. Myös treenin jälkeen lepo onnistuu sohvalla hyvällä omallatunnolla  😉

Missä, koska ja mihin hintaan?

Sohvatreenit toimii suljetussa Facebook-ryhmässä, joten voit tulla mukaan asuinpaikasta riippumatta. Seuraava treenijakso käynnistyy syksyllä 2020, tarkempia tietoja aikataulusta tulossa myöhemmin.

Tässä hinnasto:

Yksi viikko 10€

Kaksi viikkoa 18€

Kolme viikkoa 26€

neljä viikkoa 34€

ALV24% sisältyy hintaan. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia hanna@fysioterapeuttihanna.com tai verkkokaupan kautta!

sohvatreenit3 049

Sohvatreenit joka arkipäivä

Sohvatreeneissä saat joka arkipäivälle suoritettavaksi yhden lyhyen ja napakan lihaskuntoliikkeen. Joka päivälle on oma teema, esim. maanantaisin treenataan jalkoja, tiistaisin käsiä ja torstaisin keskivartaloa. Suurin osa liikkeistä on yksinkertaisia, tuttuja perusliikkeitä, joiden hallitseminen on kaikille suositeltavaa, esim. kyykyt ja punnerrukset. Osa liikkeistä on spesifimpiä kehonhallintaharjoituksia tai syvien lihasten harjoituksia.

Arkena yhden lihaskuntoliikkeen tekemiseen ei kulu montaa minuuttia, joten on helppo ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä hommiin!

Treeni voi olla energinen aamunaloitus, taukojumppa etätöiden väliin tai kroppaa vetreyttävä harjoitus päivän päätteeksi. Treenissä on vain yksi liike, johon saat suoritusohjeet ja suositeltavat toistomäärät. Sarjojen määrän voit valita itse tuntemusten ja aikataulun mukaan.

Sohvatreenit viikonloppuna

Viikonloppuna yleensä aikaa ja jaksamista on enemmän, joten viikonlopun ohjelmassa on kokonaisvaltaisempi kokokehon kuntopiiri-treeni, joka muodostuu arkipäivien tutuiksi tulleista harjoituksista!

Viikonlopun treeni julkaistaan videona Facebook-ryhmässä. Videon avulla voit tehdä treenin silloin kun se sinun aikatauluun parhaiten sopii.

Näin voit itse valita kuntotasosi ja aikataulusi mukaan miten treeneihin osallistut; teetkö joka arkipäivä lyhyen ja napakan lihaskuntotreenin yhdelle lihasryhmälle, vai tuletko mukaan viikonloppuna koko kropan kuntopiiriin, vai teetkö molemmat!

Bonusmateriaalia!

Silloin tällöin ryhmään julkaistaan myös bonusmateriaalia! Esimerkiksi liveohjattuja treenejä, kehonhuoltoa, liikkuvuutta, venyttelyä ja rentoutusharjoituksia, ja myös tietoa, neuvoja ja vinkkejä terveyteen, hyvinvointiin, ravintoon, painonhallintaan. Myös toiveita bonusmateriaalin sisällön suhteen otetaan vastaan!

Voisiko kokeilla ensin?

Kiinnostuitko mutta haluaisit ensin kokeilla miltä Sohvatreenit tuntuu? Se onnistuu kyllä!

Saat tutustua Sohvatreeneihin yhden viikon verran edulliseen tutustumishintaan 10€!

Voit myös käydä kurkkimassa videoita Sohvatreeniliikkeistä Facebookissa tai Instagramissa @fysioterapeuttihanna. Verkkokaupasta löydät myös kahden, kolmen ja neljän viikon treenipaketit. Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassa tai lähettämällä sähköpostia hanna@fysioterapeuttihanna.com

sohvatreenit3 060

Miten Sohvatreenit toimii?

Käytännössä Sohvatreenit toimii näin: Kun olet maksanut osallistumismaksun, pääset mukaan suljettuun Facebook-ryhmään. Ryhmään julkaistaan joka arkipäivä sen päivän teeman mukainen lihaskuntotreeni videona. Treenin suoritusohjeet löytyvät myös kirjoitettuna.  Saat aina myös neuvoja ja vinkkejä miten kunkin päivän harjoitetta voi keventää/helpottaa tai haastaa/vaikeuttaa.

Sohvatreenit ovat monipuolista liikuntaa, joka viikko saat uusia, erilaisia harjoituksia!

Viikonlopun treeni on kooste arkipäivien liikkeistä. Lihaskuntotreeni on optimaalisinta silloin, kun samaa lihasryhmää treenataan vähintään 2 kertaa viikossa. Siksi arkipäivien treeniliikkeet tehdään uudestaan viikonloppuna. Viikonlopun treenin voit aina tehdä itsellesi sopivaan aikaan. Treenejä tulee siis olemaan kuutena päivänä viikossa. Yksi päivä on lepopäivä! Voit myös itse koostaa lempiliikkeistäsi oman Sohvatreenikokonaisuuden.

Ja nyt tämä kaikki vain 10€/1vko! Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassa tai lähettämällä sähköpostia hanna@fysioterapeuttihanna.com

Sohvatreenit on lihaskuntoliikuntaa

Fysioterapiaurani aikana olen huomannut yhden asian joka yhdistää monia asiakkaitani: lihaskuntotreenin puute. Monet harrastavat lenkkeilyä, kävelyä, juoksua, pyöräilyä, pelailua, tanssia. Mutta loppujen lopuksi aika harvoilla on lihaskuntotreeni säännöllisesti viikko-ohjelmassa. Monet myös tekevät istuma-työtä, joka on hyvin passiivista lihaksille ja sen takia rasittaa niskahartia-seutua, selkää ja niveliä. Näiden asioiden takia päätin, että Sohvatreeneissä keskityttäisiin nimenomaan lihaskunnon vahvistamiseen. Liikkeiden valinnassa olen yhdistänyt työkokemuksen mukana tulleen ammattitaidon ja täydennyskoulutusten kautta tulleen tiedon yhteen, jotta Sohvatreenaajat saisivat mahdollisimman monipuoliset, tehokkaat ja turvalliset treenit! Pyrin myös antamaan selkeät ja kattavat treeniohjeet ja perustelut jokaisesta treeniliikkeestä, että Sohvatreenaajat saisivat mahdollisuuden oppia uutta oman kehon toiminnasta.

Lihaskuntotreenillä on terveyshyötyjä

Lihaskuntotreenit ovat osa monipuolista liikuntaharrastusta. Ihan jokainen hyötyy lihaskuntotreenistä.

Liikunnan Käypä hoito-ohjeet suosittelevat kaikille aikuisille kestävyysliikunnan ohella myös lihasvoimaharjoittelua vähintään kahtena päivänä viikossa.

Lihaskuntotreenillä on monia terveyshyötyjä, esim:

  • lihaskuntotreeni vahvistaa lihaksia ja luustoa
  • vahvemmat lihakset kuluttavat enemmän energiaa
  • lihaskuntotreeni on oleellinen osa painonhallintaa
  • jokapäiväiset toiminnot kuten ylös nouseminen, kävely ja tavaroiden nostelu edellyttävät lihasvoimaa, kaiken ikäisillä
  • nivelet toimivat paremmin ja kivuttomammin kun ne saavat lihaksilta tarvitsemansa tuen
  • niskahartiavaivat helpottavat lihaskuntotreenin avulla usein jopa nopeammin kuin venyttelyn tai levon avulla
  • keskivartalon lihaksia vahvistava harjoittelu voi vähentää selkäkipuja
  • lihaskuntotreeni tehostaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja nestekiertoa
  • lihaskuntotreeni on turvallinen liikuntamuoto, kun liikkeet tehdään oikein ja ohjatusti

Liikuntaa joka päivä!

Koska liikunta tulisi olla osa jokapäiväistä elämää, suunnittelin Sohvatreenit niin, että joka päivälle tulee jokin pieni treeni.

Päivittäisen liikkumisen ei tarvitse olla pitkäkestoista, lyhyt ja tehokas treenikin riittää.

Siksi päätin että Sohvatreeneissä treenaamme aina yhden lihasryhmän/osa-alueen kerrallaan. Tällöin treenin tekemiseen ei mene kauan aikaa, joten se tulee varmemmin tehtyä. Ja kuitenkin lyhyestäkin treenistä saa tarpeeksi tehoa irti. Pääset seuraamaan omaa kehittymistäsi konkreettisesti, kun huomaat jaksavasi paremmin viikko viikolta! Tule mukaan lähettämällä sähköpostia hanna@fysioterapeuttihanna.com! Verkkokauppaan pääset täältä!

Sohva riittää välineeksi!

Sohvatreeneissä et välttämättä tarvitse muita välineitä kuin oman kotisohvan. Joissakin liikkeissä voit sohvan sijaan käyttää myös muita huonekaluja, esim tuolia, penkkiä, jakkaraa, rahia tai pöytää. Jos joitain jumppavälineitä kotoa löytyy, voit toki niitä hyödyntää: jumppamatto, käsipaino, kuminauha, kahvakuula. Nyt kannattaakin ottaa ne välineet käyttöön mitä kotoa löytyy, ettei ne unohdu nurkkiin pölyttymään! Voit myös halutessasi hyödyntää muita kotoa löytyviä välineitä treeneissä; villasukat, vesipullot, kirjat, reput ja esim. sukkahousut jotka käyvät jumppakuminauhan korvikkeena. Välillä voit nostella vaikka lapsia, puolisoa, lemmikkieläimiä… mutta omalla vastuulla! 🙂

Sohvatreenit on yhteisöllistä

Facebookin treeniryhmä toimii kannustavana yhteisönä, jonne voit kertoa omasta edistymisestä ja josta saat kannustusta ja tsemppiä! Ryhmäläisiltä saa myös vinkkejä siitä, mitä kotoa löytyvää voi käyttää jumppavälineenä. Tavoitteena on, että ryhmän tunnelma pysyy aina avoimena, positiivisena ja kannustavana. Joinakin päivinä voi tuntua siltä, ettei pyrstöä jaksa nostaa sohvalta, mutta silloinkin voi olla ryhmän hengessä mukana, ja tehdä treeni sitten kun ajankohta on sopivampi!

Tervetuloa siis mukaan Sohvatreeneihin! Tutustu yhden viikon verran hintaan 10€! Tai ota neljän viikon paketti hintaan 34€. Tästä pääset verkkokauppaan tai ota yhteyttä hanna@fysioterapeuttihanna.com

Sopiiko Sohvatreenit minulle?

Otathan huomioon että Sohvatreeniryhmän harjoitteet on lähtökohtaisesti suunniteltu perusterveille aikuisille henkilöille. Muistathan myös että teet harjoituksia aina omalla vastuulla ja oman kunnon mukaisesti! Jos epäilet, että sopiiko Sohvatreenit sinulle, ota yhteyttä hanna@fysioterapeuttihanna.com

Sohvatreenien alku

Keväällä 2020 koronavirusepidemian vuoksi liikuntatiloja suljettiin ja palveluita peruttiin. Tämä pakotti myös minut miettimään vaihtoehtoisia tapoja tuoda palveluitani asiakkaitteni ulottuville, sillä ilman asiakkaita ei ole minun yritystänikään.

Kaikesta huolimatta meille kaikille on tärkeää edelleen huolehtia omasta hyvinvoinnista ja terveydestä, ja nyt meidän täytyy löytää mahdollisuuksia huolehtia siitä kotona.

Oma liikunnanharrastuksenikin jäi vähemmälle, koska ryhmänohjaukset peruttiin ja kuntosalit suljettiin. Hyvä puoli siinä oli se, että ulkoilu ja lenkkeily lisääntyi, mutta lihaskuntotreeni jäi vähemmälle. Aloin miettiä keinoja treenata lihaskuntoa kotona, ja kaivoinkin esille kaikki jumppavälineet mitä kotiin oli kertynyt. Iltaisin sohvalla istuessa ja televisiota katsellessa aloin miettiä voisiko sohvan ja kotijumppavälineet jotenkin yhdistää. Päätin tehdä yhden lihaskuntoliikkeen joka ilta, ja siitä se ajatus sitten lähti!