Akupunktio

Fysioterapeutin suorittamalla akupunktiolla voidaan hoitaa erilaisia tuki-ja liikuntaelimistön kipu- ja kireystiloja. Hoidon perustana on vankka tuntemus ihmiskehon anatomiasta ja fysiologiasta.

Akupunktio voi olla osa fysioterapiaa tai omana hoitonaan.

Käytännössä akupunktio tarkoittaa ohuiden neulojen pistämistä tarkasti valittuihin pisteisiin. Herkemmillä ihoalueilla neulan asettaminen tuntuu kuin hyttysenpistolta. Mutta mitä hyötyä akupunktiosta on?

– Akupunktio helpottaa lihasjumeja -ja kireyksiä rentouttamalla lihaksia ja elvyttämällä lihaksen aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Hoitoa kannattaa kokeilla niskahartiaseudun kireyksiin ja särkyihin sekä esim selkäkipuihin tai iskiasvaivaan.

– Akupunktiohoito voi lievittää päänsärkyä, migreeniä ja purentalihasten kireyttä, koska sen avulla voidaan käsitellä niskahartiaseudun ja pään alueen triggerpisteitä.

– Lihasten triggerpisteitä esim alaraajojen alueella voidaan käsitellä akupunktiolla, jolloin lihakset rentoutuvat laajemmalta alueelta ja kireyden tunne voi helpottua.

– Akupunktiohoitoa voidaan käyttää esim akuutin tulehduksen aikana, esim lihaksen tai jänteen tulehduksen hoitona. Hoito tehostaa verenkiertoa kipualueella ja näin saattaa nopeuttaa kehon paranemisprosessia. Hyviä hoitotuloksia on saatu esim tenniskyynärpäävaivan tai nivelkulumakivun hoidossa.

– Akupunktiohoito rentouttaa kokonaisvaltaisesti koko kehoa ja mieltä. Hoito voi auttaa vähentämään stressiä laskemalla stressihormonitasoja.

AKUPUNKTIO TURKU

Varaa aika akupunktioon nettiajanvarauksesta.

“Hannan akupunktio on 6/5!” -Saara